Judeţul Brăila, la mila ninsorilor

Data publicării:
deszapezire br

Licitaţia pentru contractul de deszăpezire din judeţul Brăila fost amânată după ce vicepreşedintele Florin Mija, cel care trebuia să se ocupe de acest lucru, a fost vizat în acelaşi dosar în care este acuzat de DNA şi fostul şef al instituţiei.

Ovidiu Nechita - vicepreşedinte CJ Brăila: "Atribuţiile cu deszăpezirea erau prin dispoziţie date către el. S-a întors din concediu după care au fost acele evenimente neplăcute, ştiţi şi dumneavoastră, au fost acele arestări".

Aşa că dosarul a fost uitat într-un sertar până în luna octombrie, când actualul şef al Consiliulul Judeţean a început procedurile pentru licitaţie.

Din cauza birocraţiei, câştigătorul va fi anunţat abia pe 27 ianuarie. Până atunci, preşedintele Consiliului Judeţean a propus ca deszăpezirea să se facă cu ajutorul primăriilor.

Ovidiu Nechita - vicepreşedinte CJ Brăila: "Pentru ca unităţile administrativ teritoriale ale comunelor şi oraşelor din judeţul Brăila să poată acţiona pe drumurile judeţene, se pot încheia contracte de asociere în care se prevede contribuţia fiecărei autorităţi publice locale. Având în vedere cele menţionate, vă rugăm să ne transmiteţi până la data de 4 noiembrie dacă sunteţi de acord".

Practic, primările ar putea încheia contracte cu firme care să asigure deszăpezirea sau să folosească utilajele şi personalul instituţiei, apoi Consiliul Judeţean va asigura plata înţelegerilor sau a costurilor.

plt. maj. Sorin Neftode - purtător de cuvânt IJJ Brăila: "La solicitarea prefecturii Brăila, efectivele de jandarmi IJJ Brăila sunt pregătite oricând să intervină pentru ajutorarea persoanelor afectate de căderile masive de zăpadă, lucru pe care l-au făcut şi în anii trecuţi".

lt. col. Ştefan Stoian - purtător de cuvânt ISU Brăila: "Efectivele şi tehnica ISU „Dunărea" a judeţului Brăila sunt pregătite astfel încât să intervină la solicitarea populaţiei".

Pentru câştigătorul licitaţiei care va fi stabilit la finalul lunii ianuarie, Consiliul Judeţean Brăila are la dispoziţe 23 de milioane lei.

Până atunci, reprezentanţilor instituţiei nu le rămâne decât să se roage să nu ningă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Luigi Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri