Justiţia, cel mai corupt domeniu din România. Este părerea gălăţenilorpotrivit unui sondaj realizat de Direcţia Generală Anticorupţie

Data publicării:
coruptie

Metoda prin care oamenii au fost informaţi despre corupţie şi li s-a cerut părerea a fost una inedită.

Doritorii s-au plimbat printr-un labirin improvizat, timp în care au completat un chestionar despre lupta împotriva corupţiei.

La ieşire, au predat chestionarul şi au fost puşi să răspundă la întrebarea: Care domeniu este cel mai corupt? Fiecare şi-a exprimat opinia turnând o ceaşcă cu apă într-unul dintre cele patru recipiente inscripţionate cu: poliţie, educaţie, justiţie şi sănătate.

Iulia Banaca - participant sondaj: "Justiţia, justiţia o consider cea mai coruptă. Spun asta din cauza a ceea ce trăim şi vedem în fiecare zi că se întâmplă".

Unii au fost de părere că un alt domeniu ar fi cel mai corupt.

"Am ales sănătatea pentru că aici corupţia este la putere. De la asistenţi, până la doctori, de fiecare dată când ajungi într-un spital trebuie să contribui" a spus un alt gălăţean.

La capitolul teorie, gălăţenii stau bine. Niciunul nu este de acord cu actele de corupţie, dar totuşi, oamenii dau bani.

"S-a întâmplat să dau şi bani în viaţa mea, ca să se rezolve o problemă, să iau un act mai repede" a declarat alt participant.

Rezultatele campaniei arată că justiţia se află pe primul loc la capitolul corupţie.

Nicuşor Pletea - ofiţer Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi: "Din punctul nostru de vedere este aproape de adevăr. Aproape de adevăr. Dar după cum ştiţi, e bine să privim lucrurile în mod individual. Pentru că fiecare om este responsabil pentru ceea ce face".

După justiţie, pe locul doi la corupţie s-a clasat sănătatea, apoi poliţia, urmată de educaţie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri