La plajă, printre gunoaie şi buruieni

Data publicării:
plaja gunoaie

Buruieni în loc de nisip, mormane de gunoaie, duşuri ruginite şi bazine fără apă. Aşa arată singura plajă publică din Galaţi, închisă de inspectorii Direcţiei SP în urmă cu un an.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Chiar dacă accesul în zonă este interzis pentru că locul nu respectă condiţiile igienico-sanitare, gălăţenii ignoră acest lucru, ocolesc aceste porţi închise şi vin să facă plajă aici, în zilele toride. Asta deşi condiţiile sunt sub orice critică".

Plaja Dunărea s-a aflat până săptămâna trecută în administrarea Societăţii de Gospodărire Urbană care nu a reuşit într-un an de zile să o redeschidă.

Din acest motiv, zona de agrement a fost preluată de Primărie, care vrea acum să scoată la licitaţie un parteneriat public privat.

Aurel Vlaicu, city-manager Galaţi: "Studiu de prefazibilitate cuprindea în afară de cele 2 bazine, un bazin închis, hotel, un complex de agrement sistem aqua magic, dar este ultima etapă de realizare. Să înceapă anul ăsta cu un bazin, o porţiune de plajă". 

Preluarea de către municipalitate a zonei de agremenent abia acum a stârnit nemulţumiri în rândul consilierilor locali.

Mihai Bucatanschi, consilier local: "Nimeni nu a investit, nu a obţinut autorizările necesare şi nu a pregătit acest loc pentru petrecerea timpului liber în condiţiile în care avem înainte trei luni de vară, poate chiar patru, de aici toate consecinţele aferente, lipsa încasărilor la primărie, insatisfacţia oamenilor".

Gălăţenii care vin în zonă se expun la mai multe riscuri. Lipsa grupurilor sanitare şi a apei curente poate duce la hepatită iar accidentarea în gardurile pline de rugine poate dezvolta tetanosul.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Pentru că nu au bani de o zonă de agrement privată oamenii spun că preferă să vină aici, chiar dacă lângă ei sunt şi mormane de gunoaie. Totuşi nu pleacă de acasă până ce nu îşi pun în bagaje mai multe sticle de apă".

"Ne udăm cu pufuitoarea, ne aducem apă de acasă. În loc de duşuri, da. Să ne mai răcorim" spune un gălăţean.

"Mi-e scârbă, cum să stai că dacă întinzi un cearşaf te înţepi în toate locurile" declară alt localnic.

Singurul loc de agrement amenajat pentru gălăţenii se află de la 20 de kilometri distanţă de oraş, în Pădurea Gârboavele.

Reporter: Georgiana Ciurea

Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri