Lacul Partidului, condamnat la nepăsare

Data publicării:
lacul partiduluii

Cele 10 căsuţe de pe malului Lacului nu pot fi folosite ca spaţii de cazare deoarece nu sunt alimentate nici la curent electric, nici la apă potabilă.

De-alungul anilor, autorităţile locale nu au făcut altceva decât să schimbe denumirea din Lacul Partidului în Lacul Vânători.

La ora actuală nu exisită nici măcar un proiect pentru alimentarea cu energie electrică a căsuţelor, iar singura speranţă este un parteneriat public privat.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Am promis şi noi şi ne-am mişcat mult mai încet decât ne-am fi dorit. Am primit şi propuneri de parteneriat cu nişte privaţi care vroiau să vină într-o asociere cu noi să investească. Sper să găsim o soluţie eficientă pentru că într-adevăr în Galaţi avem foarte puţine locuri de agrement". 

În lipsa utilităţilor, cei care aleg să-şi petreacă timpul liber la complexul de agrement Lacul Vânători nu au prea multe opţiuni.

Zona este neîngrijită şi pustie, toaletele sunt insalubre, scăldatul este interzis, iar bărcuţele şi hidrobiciclete nu mai pot fi folosite de mult.

În prezent, locul de agrement este vizitat doar de gălăţenii care doresc să facă un grătar sau să pescuiască.

"Dacă ar investi mai mulţi bani şi ar face o baltă de pescuit ar fi extraordinar de frumos. Nu s-a investit deloc cred. Când eram copil era la fel" spune un gălăţean.

Lacul a rămas fără curent electric din anul 2000, atunci când conducerea unităţii militare din vecinătate, de la care primea energie electrică, a debranşat-o pe motiv că nu mai putea fi subcontractor.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri