Lipsa vaccinului continuă. Ministerul Sănătăţii a promis ca trimite vaccinurile până pe 31 iulie

Data publicării:
spital

Deşi Ministerul Sănătăţii a înştiinţat Direcţiile de Sănătate că vor fi distribuite dozele în luna iulie, nu s-a întâmplat asta până acum. Astfel, copiii născuţi în perioada dintre sfârşitul lunii iunie şi luna iulie, aproximativ 300 la număr, nu au fost imunizaţi.

Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Avem promisiunea ca până pe 31 iulie, mâine seară, să primim aceste vaccinuri, astfel încât să putem recupera bebeluşii nevaccinaţi în această perioadă. Vor veni vaccinurile până mâine seară? Deocamdată să-i credem pe cuvânt."

Deşi vaccinurile se administrează în primele zile viaţă, autorităţile sanitare susţin că dacă imunizarea se face cu o întârziere de 30 până la 45 de zile, nou-născuţii ar putea scăpa de aceste boli. Şi la maternitatea Spitalului Judeţean se simte criza de vaccin.

Mihaela Debita, manager Spitalul de Urgenţă: "În luna iunie, începând cu sfârşitul lunii, ultima decadă, au rămas 53 de copiii nevaccinaţi BCG, iar în iulie 142 de nou-născuţi BCG nevaccinaţi."

La aceştia se adaugă 68 de copii care nu au fost imunizaţi cu vaccinul antihepatic. Până acum, la Maternitatea "Buna Vestire", vaccinul antihepatită nu a lipsit din depozite niciodată în ultimii 19 ani. El se găseşte totuşi în farmacii, dar preţul se ridică la aproximativ 90 de lei.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Liviu Hagiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri