Sari la conținut

Lucrare de mântuială la UPU Galaţi

Joi dimineaţă, la cinci zile după ce tavanul a cedat, o echipă de muncitori înlocuia plăcile deteriorate din secţia de Primiri Urgenţe. Sunt angajaţi ai spitalului şi nu de la firma de construcţii care a efectuat lucrarea, şi care ar trebui să remedieze complet defecţiunile.

"Sunt urme de apă, de scurgere. Chiar nu ştim. Cum a băltit acolo" a spus un angajat al spitalului.

Marian Vicleanu - vicepreşedinte CJ Galaţi: "Cei de la spital nu înlocuiesc decât panourile, atât. Fiindcă firma de construcţii, din ce ne-a comunicat, începând de luni, cu toată echipa va fi în spital".

Problema a apărut la o gură de aerisire neizolată. Conductele sistemului de încălzire au îngheţat, s-au acumulat apă şi zăpadă, apoi tavanul a căzut. Conducerea spitalului va cere o expertiză Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Mihaela Debita - manager Spitalul Judeţean Galaţi: "Constructorul îşi apără partea lui, noi ne apărăm partea nostră. Probabil că Inspectoratul de Construcţii, o să-l solicităm, să ne spună dacă într-adevăr e bine ca un organism neutru de specialitate să-şi spună părerea. Lucrarea este de calitate proastă, răspunde constructorul şi cu asta basta".

Acum, cadrele medicale speră doar să fie rezolvate o dată pentru totdeauna toate probleme din Unitate.

Pornind de la traficul prin secţie a civililor, până la siguranţa personalului. Cât despre problema de la acoperiş, firma de construcţii a refuzat să ofere informaţii despre cauză şi despre calitatea lucrării.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu