Sari la conținut

Lucrări de mântuială

Mihai Leca - localnic: "Aici s-a lăsat pământul cu totul şi se lasă din ce în ce. Aici nu era lăsat, s-a lăsat acum de când trag ei. Dincoace s-a lăsat la fel. Acolo de anul trecut, tot de la lucrare. Toată curtea se lasă spre....se lasă spre unde trag ei apă şi nisip".

Sub casă şi curte s-a format o pungă imensă cu apă. Ţevile canalizării nu au fost îmbinate cum trebuie şi s-au produs infiltraţii care au dus la surpare.

Muncitorii au început să scoată apa cu ajutorul unui excavator, dară fără rezultate.

directorul tehnic "S-a lăsat puţin pământul din cauza infiltraţiilor mari de apă" spune directorul tehnic al lucrării.

La ceilalţi vecini de pe stradă, pereţii caselor s-au crăpat tot din cauza lucrărilor. Ca să poată interveni, muncitorii au băgat în pământ o serie de piloni la 6 metri adâncime.

Constantin Sandu - localnic: "Crăpăturile sunt aici după cum se vede. Când au bătut alaltĂieri, ieri, au bătut pilonii. Trepidează casa. Nu numai la mine. Şi la vecini, peste tot".

Laurenţiu Bratu - localnic: "Din momentul în care a început să bată fiarele alea ca să ţină pământul au apărut fisurile în casă. Joi, vineri când au bătut. După aia de luni iar au bătut".

Firma de construcţii care efectuează lucrarea este Vega 93. Proiectul prevede montarea reţelei de apă şi canalizare în mai multe comune din judeţ, printre care Tecuciul. Iar valoarea lui se ridică la peste 100 de milioane de lei, fonduri europene.

Constantin Zamfir - primar Barcea: "Au mai fost probleme cu alţi cetăţeni. S-a plătit sau s-a lucrat. S-a adus la forma iniţială un gard, un podeţ sau ce s-a distrus. S-a adus la forma iniţială".

Cornelia Arnăutu - purtător de cuvânt Apă Canal: "Contractul pe aglomerarea Lieşti, din care face parte şi lucrarea de la Barcea este în faza de recepţie. Revine constructorului, respectiv societăţii Vega, remedierea tuturor deficienţelor".

Firma Vega 93 este cunoscută ca fiind una agreată de instituţiile publice pentru diferite lucrări. De asemenea, societatea este în insolvenţă de la finalul anului trecut.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu