Maraton de conferințe la Galați

Data publicării:
conf book

Participanţii la conferință au stat de vorbă cu oameni care au reuşit în viaţă şi au aflat care sunt greutăţile prin care au trecut pentru a avea afaceri de succes.

Silvia Ioniță, coordonator BookLand Evolution: „Noi ne propunem să-i punem față în față pe tineri, în principal elevi de clasele a IX-a şi a XII-a, față în față cu personalități de pe plan local. Persoane care au reușit, persoane care au succes, ele împărtășindu-le elevilor experiențele lor, de ce au ales să practice această meserie, care sunt avantajele, dezavantajele, greutățile, aspecte pozitive, negative."

La Galați, seminariile sunt conduse de Petru Iamandi, membru al Uniunii Scriitorilor, redactor al revistei Antares și traducător, de actrița Petronela Buda și de scriitorul Andrei Velea.

Cei trei le-au dat sfaturi tinerilor și le-au vorbit cu pasiune despre carierele lor, de unde au plecat, unde au ajuns, și care este secretul pentru o alegere înțeleaptă.

Petronela Buda, actriță a Teatrului Dramatic „Fani Tardini": „Să aleagă ceva cu sufletul, sau, mă rog, pot să aleagă și cu mintea, dar în orice caz, alegerea lor să fie pornită din multă pasiune și să-și dorească cu adevărat să practice meseria pe care urmează să o aleagă."

Elevii au pus întrebări și s-au arătat interesați în special de domeniul IT. Săptămâna viitoare, BookLand Evolution va ajunge la Focșani, Bacău și Iași.

Silvia Ioniță, coordonator BookLand Evolution„Ne propunem ca până la sfârșitul anului să vizităm 23 de orașe și mai sunt câteva și ne-am atins obiectivul, ultimul fiind Iași."

La Galaţi seminariile se desfăşoară la biblioteca V. A. Urechia timp de o săptămână. La eveniment participă artiști plastici, cântăreți, jurnaliști și manageri de firme.

Reporter: Marian Iancu
Operatori: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri