Mare bicicleală pe o vreme potrivnică

Data publicării:
marea bicicleala

Echipaţi cu jachete speciale, pantofi de ciclism, căşti de protecţie, dar şi combinezoane de ploaie, bicicliştii din Galaţi s-au înscris la startul evenimentului intitulat Marea Bicicleală.

Pentru participanţi a fost un bun prilej de a face mişcare, chiar dacă vremea le-a fost potrivnică şi le-a stricat puţin planurile.

Printr-o cursă de câţiva kilometri pe cele mai circulate străzi din Galaţi, organizatorii au vrut să sensibilizeze şoferii cu privire la prezenţa în trafic a bicicliştilor şi a faptului că drepturile acestora trebuie respectate.

Asta cu atât mai mult cu cât în Galaţi sunt doar câţiva kilometri de pistă pentru biciclişti.

George Calinovschi - preşedintele Clubului de Ciclism Galaţi: "Vrem să aratăm populaţiei şi participanţilor la trafic că suntem şi noi... facem parte din trafic. Şi suntem o comunitate destul de importantă şi numeroasă. Cu pistele... stăm foarte rău la capitolul ăsta este jale. Inexistente chiar".

Acţiunea a fost însă şi un prilej de relaxare. După o iarnă lungă şi o primăvară capricioasă a fost practic declarat deschis sezonul de pedalat. Şi de această dată pasiunea nu a cunoscut limită de vârstă.

Cel mai tânăr participant are doar şase ani, iar decanul de vârstă 57.

"Ai făcut câţiva kilometri. Sunt obosit, dar nu prea mult. Tot timpul am energie. O să ies de multe ori cu bicicleta" spune un copil.

"Nu asta mi-am propus, să fiu decanul, dar tot timpul particip cu plăcere când este vorba despre genul acesta de acţiuni. Şi sper să dăm un exemplu şi altora, să ni se alăture cât mai mulţi" declară un localnic.

Este pentru al patrulea an consecutiv când asociaţia Clubul de Ciclism din Galaţi organizează acest eveniment. De atunci, mişcarea a atras tot mai mulţi gălăţeni pasionaţi de ciclism sau care doresc să pur şi simplu să facă mişcare.

reporter: Tudor Neacşu
operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri