Sari la conținut

Meci spectaculos între Arcada şi VM Zalău

Arcada Galaţi a câştigat cu emoţii derbiul primei etape din returul Diviziei A1 la volei masculin. Gălăţenii s-au impus cu 3-2 în faţa celor de la Volei Municipal Zalău după un meci spectaculos, cu nenumărate răsturnări de situaţie, o partidă care a durat două ore şi jumătate. Arcada a început bine şi a condus chiar şi la şase puncte la mijlocul primului set, însă oaspeţii au revenit şi au egalat pe final. Arcada a irosit două mingi de set, Zalăul a avut şi ea una, după care şi-a intrat în rol Ivan Marquez, care a închis setul cu un as. Setul al doilea a revenit la limită oaspeţilor, însă gălăţenii s-au mobilizat şi au făcut 2-1 după un set pe care l-au controlat în totalitate. Echipa din Zalău nu s-a dat bătută şi a egalat din nou situaţia la general, deşi Arcada a condus pe toată durata setului al patrulea. În setul decisiv, Zalăul a jucat mai bine şi a fost la un pas să câştige cu 3-2, însă Nemanja Radovic şi Mihai Dumitrache au salvat două mingi de meci. Finalul i-a aparţinut lui Nemanja Radovic, care a blocat toate atacurile celor din Zalău şi a adus două puncte importante pentru Arcada Galaţi. Cu această victorie, Arcada a urcat pe locul al treilea, la un singur punct distanţă de echipa de pe locul al doilea şi la şase puncte de liderul SCMU Craiova.

Stoyan Stoev, antrenor VCM Zalău: "A fost o partidă foarte frumoasă, ambele echipe meritau să învingă. A câştigat Galaţiul, felicitări".

Marian Apostu, antrenor Arcada Galaţi: "Ne aşteptam să fie un meci mai greu, am mai declarat asta. Important e că am reuşit să câştigăm. Ne doream din tot sufletul să câştigăm astăzi".

Mihai Dumitrache, unul dintre jucătorii decisivi în meciul cu Volei Municipal Zalău, crede că lupta la titlu se va da în trei în acest sezon.

Mihai Dumitrache, jucător Arcada Galaţi: "Zalăul are o echipă bună, mai e şi Craiova. Ne batem cu echipele din faţă, avem şi noi un lot valoros şi trebuie să facem tot ce depinde de noi să câştigăm".

Arcada va juca miercuri returul în Cupa Challenge cu Asul Lyon, după care va urma meciul din campionat cu Tricolorul Ploeieşti. Voleibaliştii gălăţeni vor reveni în faţa propriilor spectatori miercurea viitoare, când vor întâlni liderul SCMU Craiova.

reporter: Marius Ţuca

operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă