Sari la conținut

Meciuri grele pentru Phoenix Galaţi

Meciuri decisive pentru echipele clubului Phoenix în acest weekend. Fetele pregătite de Eugenio Rodrigues îşi joacă ultima şansă de a rămâne în cursa pentru semifinalele Ligii Naţionale. După ce au pierdut dramatic primul meci din sferturi pe terenul celor de la Olimpia CSU Braşov, sportivele de la Phoenix au neapărat nevoie de victorie pentru a duce confruntarea în meciul decisiv. Antrenorul Eugenio Rodrigues spune că diferenţa de valoare dintre cele două echipe nu este chiar atât de mare şi că Phoenix poate oricând să producă o nouă surpriză. Cu atât mai mult cu cât în prima partidă din play-off au fost foarte aproape de victorie.

Eugenio Rodrigues, antrenor Phoenix Galaţi: "Am avut o şansă bună să învingem în deplasare. Dar vorbim de baschet, se pot întâmpla multe. Noi, acum, avem nevoie să facem un nou joc bun pe teren propriu, să obţinem un alt rezultat şi să amânăm decizia pentru săptămâna viitoare".

Meciul dintre Phoenix şi Olimpia CSU Braşov se va juca vineri, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor din Galaţi.

Sâmbătă, tot la Galaţi, va juca echipa masculină a clubului Phoenix. Băieţii antrenaţi de Florin Nini au şansa de a rezolva definitiv calificarea în play-off într-un meci direct cu principala contracandidată, BCMU Piteşti. Piteştenii au învins de două ori Phoenix în prima parte a sezonului regulat şi chiar şi-au întărit echipa în ultima perioadă.

Florin Nini, antrenor Phoenix Galaţi: "Echipa din Piteşti a investit în ultimele săptămâni aproape la fel de mult cât a făcut-o în prima parte. A reuşit transferul a trei jucători foarte valoroşi".

Partida dintre Phoenix şi BCMU Piteşti este programată sâmbătă de la ora 19:00.

reporter: Marius Ţuca

operator: Ionuţ Mocanu