Sari la conținut

Medici arestaţi pentru luare de mită

Una dintre cele două persoane care coboară din duba poliţiei este chiar şefa Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă Brăila.

Conform procurorilor, ea ar fi primit mită de la 73 de pacienţi, numai în ultimele două luni, pentru a le da anumite grade de handicap, astfel încât aceştia să obţină pensie de boală. În faţa judecătorilor, şi-a recunoscut faptele.

Emil Galan - avocat: "Cel puţin din punctul meu de vedere se impune într-adevăr luarea unei măsuri preventive, de arest la domiciliu sau control judiciar. Am solicitat una dintre cele două măsuri. Clienta mea şi-a recunoscut vinovăţia".

Şefa Serviciului de Medicina Muncii Brăila va rămâne după gratii următoarele 30 de zile. La fel şi una dintre subordonatele ei, care ar fi luat mită de la alţi 72 de pacienţi.

Procurorii DNA au avut probe video pe care le-au prezentat atât celor aduşi la audieri, inclusiv pacienţilor.

Vasile Micu - avocat: "Nu pot să vorbesc despre acest aspect. Deocamdată nu putem vorbi despre probe sau alte aspecte. Obiectul judecăţii a fost luarea unei măsuri preventive".

Cel de-al treilea medic a fost arestat la domiciliu. Ea vorba despre doctoriţa care a fost prinsă în flagrant chiar când primea mită de la pacienţi.

În total avea asupra ei 1.250 de lei. Avocaţii celor trei cadre medicale vor contesta decizia instanţei. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi în stare de libertate 24 de pacienţi pentru dare de mită.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă