Sari la conținut

Merele ajung cu întârziere în şcoli 

Merele vor ajunge în şcoli imediat după ce va fi desemnat câştigătorul licitaţiei. Astfel că, cel mai porbabil, elevii vor primi fructele abia în luna noiembrie.

Costel Fotea, county manager CJ Galaţi: "În momentul de faţă suntem în produră de achiziţie, miercuri s-au depus ofertele. În momentul de faţă comisia de licitaţie verifică ofertele depuse, astfel se va finaliza cu o licitaţie deschisă în SEAP".

Dacă în ceea ce priveşte distribuirea merelor în şcoli procedurile nu sunt încă finalizate, elevii din judeţul Galaţi primesc deja lapte şi corn. Licitaţia a fost câştigată de două firme din Galaţi, iar valoarea contractului este de 10 milioane de lei.

Costel Fotea, county manager CJ Galaţi: "Avantajul major pentru bugetul Consiliului este că, practic, pachetul pentru lapte şi corn este de 1, 17 bani. A plecat de la valoarea de 11 milioane lei şi s-a ajuns la 9 miliaone şi. Adică este o economie de vreun milion şi 800 de mii de lei în urma licitaţiei pe an".

Dacă programul la lapte şi corn se desfăşoară pe întreg anul şcolar, respectiv 172 de zile, programul de mere se derulează pe o perioadă de 85 de zile.

reporter: Cornelia Mazilu

Pe aceeași temă