Minori abandonaţi

Data publicării:
copil strada

În luna ianuarie la sediul Protecţiei Copilului a fost înregistrată o cerere cel puţin ciudată. O femeie solicita inspectorilor să vină acasă la ea să-i ia ia cei trei copii. Imediat a fost declanşată o anchetă, care s-a întins pe durata a câteva luni.

Ciprian Groza - dir. adj. DGASPC Galaţi: "Mama a devenit tot mai insistentă. Atipic este că pentru că de obicei, părinţii, cei care îşi neglijează copii sau care îi expun la abuzuri, strigă sus şi tare că îşi vor copiii înapoi. Şi atunci trebuie să mergem cu executor judecătoresc, cu jandarmi atunci când preluăm copiii. În cazul ăsta ea a venit de bunăvoie".

Totul a culminat în urmă cu două zile când femeia a venit în curtea intituţiei cu doi dintre cei trei copii şi le-a cerut inspectorilor să întocmească actele pentru a-i încredinţa statului.

Ciprian Groza - dir. adj. DGASPC Galaţi: "A venit la sediul instituţiei cu aceşti copii după care a plecat. Motivaţia ei este că nu poate avea un serviciu datorită acestor copii, Nu are cu cine să-i lase când pleacă la serviciu. Tocmai de aceea, pentru a-şi putea reface viaţa socială şi familială trebuie să lase aceşti copii în grija statului".

Cel de-al treilea copil este internat în spital pentru că are probleme la ochi. După extrenare, va fi şi el preluat de Protecţia Copilului.

Principala grijă a inpectorilor acum este să nu-i despartă, deşi pentru cei mici întâmplarea este traumatizantă.

Ana Maria Gherman - psiholog: "Suferă o traumă psihologică care va fi, într-un procent, depăşită prin parcurgerea unui program de consiliere sau terapie psihologică. Dar în acelaşi timp, trauma suferită în copilărie prin acest abandon nu va putea fi depăşită niciodată pe parcursul vieţii."

Psihologii sunt de părere că în momentul în care copiii vor ajunge la maturitate sunt expuşi riscului de a proceda la fel cu proprii copii.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri