Sari la conținut

Moş Crăciun pe motor

Îmbrăcaţi în costume de piele şi cu căşti speciale, durii şoselelor, au pornit dis-de-dimineaţă la drum pentru a le face o bucurie copiilor dintr-un centru de plansament din Galaţi. Dacă deobicei sunt văzuţi ca nişte fiinţe reci, ei au dovedit că au mai mult suflet decât alţi oameni. Au pus mână de la mână pentru a le da copiilor cadouri de Crăciun.

Juliano Angheluţa, motociclist: „Dacă vrem şi ne dorim şi pentru aceşti copii, nu e greu nimic. Vin de la noi, de la comunitatea Motto, de la prieteni şi de la cei care au inima mare şi sufletul bun."

De la eveniment nu a putut lipsi Moş Crăciun, care a venit tot pe motor, ţinând cont că la Galaţi nu este pic de zăpadă.

Iar copiii din centru l-au aşteptat cum se cuvine. Au cântat colinde şi au stat cuminţi să-şi primească cadourile.

Bogdan Pavel, motociclist: „Aşteptăm tot anul să o facem. Copiii ne ştiu, oamenii ne ştiu şi este măsura aia pe care putem să o facem să fie mai bine pentru alţi oameni decât noi."

În fiecare an, o asemenea acţiune îi umple pe motociclişti de bucurie şi satisfacţie.

Juliano Angheluţa, motociclist: „Nu oprim motoarele şi ei se aud: motocicliştii au venit. Ne iubesc şi noi îi iubim şi o să facem tot timpul cât putem şi cât o să avem posibilitatea."

Laurenţiu Olaru, motociclist: „Satisfacţie, satisfacţie fantastică. La cum le sclipesc ochii, ce poate fi mai frumos de atât în aceste zile."

Astfel de acţiuni sunt mai mult decât bine venite pentru copiii care nu au familii şi nu ştiu ce înseamnă sărbătoare alături de cei dragi.

Ciprian Groza, director general adjunct DGASPC Galaţi: „O acţiune frumoasă pentru copiii noştri, care văd şi altceva, văd ceva frumos pentru ei şi foarte interesant. Le place şi zgomotul moturului pentru ei e ceva noi. Sunt atraşi de astfel de activităţi şi ei chiar vin an de an."

Motocicliştii vin la centrul de plasament, în prag de sărbători, de şapte ani şi nici nu se gândesc să renunţe la această acţiune. Atunci când ei nu vor mai putea, cei din urmă vor duce tradiţia mai departe.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu