Muncitor căzut de pe schelă

Data publicării:
accident schela

Un echipaj SMURD a ajuns imediat la locul accidentului şi i-a acordat muncitorului primele îngrijiri, după care a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.

Alexandru Epure director firmă construcţii: "Avea centura pusă lângă el, a desfăcut centura sus, să coboare, omul ăla a luat panoul şi i-a zis nu călca, el s-a dus şi a calcat direct pe acel panou".

Inspectorii de muncă au dispus oprirea tuturor activităţilor deoarece au depistat mai multe încălcări ale legislaţiei în domeniu. Schela nu prezenta condiţii de siguranţă, iar muncitorii nu erau protejaţi.

Ladislau Moşoiu, inspector de muncă ITM Galaţi: "Asta este ceva ce a crescut peste noapte, improvizaţia asta, ieri nu a fost şi astăzi este, este ceva încroptit peste noapte, nu ai cum să le vezi de la o zi la alta".

Din fericire, muncitorul s-a ales doar cu o sperietură zdravănă.

Lidia Şandru, medic UPU Galaţi: "A fost adus un pacient de 34 de ani, cu stare generală bună, căzut de la 5 metri, cu un traumatism de bazin şi de membru inferior stâng".

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi a început o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă accidentul s-a produs din vina muncitorului sau a angajatorului.

Bărbatul este la al doilea accident de muncă, după ce săptămâna trecută a căzut tot de la înălţime, de pe o schelă şi a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri