Sari la conținut

Nemulţumiţi de despăgubiri. Un tânăr accidentat a cerut asiguratorului 135.000 de lei

Pe 26 martie, Dan Miron se plimba cu iubita sa când a fost izbit de o maşină, chiar pe trecerea de pietoni. A fost aruncat peste 30 de metri, în stare de inconştienţă şi s-a ales cu numeroase leziuni. Totul se petrecea pe faleza superioară, la Parcul Viva.

Dan Miron, victimă accident: "Am fost internat 12 zile şi am stat în gips încă 30. Am fost în gips cu tot toracele şi cu mâna, am avut fractură de humerus. Am fost operat după o săptâmână şi mi s-a introdus o tijă metalică cu opt şuruburi."

În total a avut nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale în urma leziunilor suferite. În dosarul de daune deschis către firma de asigurări, victima a cerut despăgubiri în valoare de 135 de mii de lei. Dar oferta asiguratorului este de doar 22 de mii de lei. Ofertă care a venit mai târziu decât termenul legal, de trei luni, susţine avocatul victimei.

Iar legea spune că dacă a fost depăşit acel termen, asiguratorul este obligat să achite suma solicitată, integral.

Bogdan Silistră, avocat: "Pe înţelesul tuturor, creanţa la momentul acesta este cea pe care noi am invocat-o în cererea de despăgubire iniţială. Adică asiguratorul nu mai are loc de mişcat, de jonglat, aşa cum ne arată articolul 36, alineat 2, din acelaşi ordin. Efectiv trebuie să-i plătească clientului meu prejudiciul care i-a fost creat."

Am cerut un punct de vedere al asiguratorului, dar drept răspuns ni s-a spus că nu a fost primită nicio solicitare.

Ca să poată obţine o sumă mai mare drept despăgubire, victima a acţionat în instanţă firma de asigurări. În acest sens, urmează să se stabilească un termen de judecată la Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu