Noi plecări din combinat. Voluntarii vor primi 22.000 de lei şi salarii compensatorii

Data publicării:
sigla sidex

Conducerea combinatului invocă, într-un comunicat de presă, contextul economic dificil, care a avut ca efect creşterea costurilor, ceea ce a făcut ca Arcelor Mittal Galaţi să nu mai fie o companie competitivă pe piaţă.

Potrivit lui Bruno Ribo, directorul combinatului, măsura va avea ca efect creşterea productivităţii muncii, fiind dublată de o creştere a producţiei. Conducerea combinatului anunţă că persoanele care vor accepta să participe la acest program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum şi un numpăr de salarii compensatorii, dar nu mai mult de 12.

Ultima schemă de plecări voluntare din Combinat a fost lansată în luna martie a anului 2013. Pe listă s-au înscris atunci 450 de angajaţi, însă conducerea ArcelorMittal a admis doar 95 la sută dintre cereri.

În urma schemei de plecări voluntare din 2013, în Combinat au mai rămas puţin peste 7000 de angajaţi, „un număr normal de angajaţi pentru actuala amprentă industrială pe care o are compania", după cum aprecia la momentul respectiv directorul general, Bruno Ribo.

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri