Sari la conținut

O ruină devine centru comunitar de servicii sociale

În clădirea de pe strada Ştiinţei, de la Nr. 26 a funcţionat, în urmă cu peste 15 ani, un atelier şcoală care a aparţinut Grupului Şcolar Traian. După ce activitatea de aici a încetat, clădirea a început să se degradeze şi, în timp, a devenit o ruină.

Iuliana Chitic, reporter Digi 24 Galaţi: "Aceste ruine vor fi transformate, până la finalul anului viitor, în centru comunitar de servicii sociale. Aşa că 120 de persoane din categoriile defavorizate vor beneficia aici de adăpost, consiliere şi orientare în carieră."

Clădirea va fi reconstruită din temelii, iar la final va avea parter, două etaje şi mansardă. Exteriorul va păstra specificul secolului al XIX-lea, proiectat şi gândit conform normelor actuale.

Beneficiarii direcţi sunt persoanele peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat, mamele tinere, victimele violenţei în familie, persoanele de etnie rromă supuse excluziunii sociale, beneficiarii de venit minim garantat şi persoanele care au fost în detenţie.

Mihaela Savin, consilier Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe Galaţi: "Valoarea proiectului este de 12.658.000 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă este de 12.325.000 lei, asta înseamnă 98 la sută."

Până în sărbători va fi lansată licitaţia pentru contractarea lucrării în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Autorităţile locale speră ca până în noiembrie 2015 clădirea să fie gata.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc