O stradă din Galaţi, la mila ploilor

Data publicării:
str inundata

Numai câteva de ore de ploaie au fost suficiente pentru ca strada Leonida Zamfirescu să se transforme într-un coşmar pentru localnici. Zona nu este asfaltată şi nu are canalizare, iar la fiecare ploaie apa ţâşneşte ca dintr-o fântână arteziană.

"Înotăm, s-a transferat Dunărea la noi pe stradă" a spus un localnic.

Oamenii sunt nemulţumiţi că, deşi au primit promisiuni de asfaltare şi canalizare a străzii, Primăria nu s-a ţinut de cuvânt.

Vasile Munteanu, localnic: "S-a făcut cerere la Primărie, am semnat toţi de pe stradă. S-au dus la primar şi au primis că o va face. Dar au trecut atâţia ani, am eu 15 ani de când stau aici şi nimic nu s-a rezolvat".

Simion Ţigaroi, localnic: "La fiecare ploaie avem mari probleme. Vedeţi, am apa până aici, intră în curte".

Şoferii care circulă prin zonă au senzaţia că merg cu ...barca.

"La fiecare ploaie este aşa. Terasamentul este dus, trebuie renovat şi canalizat. Este de foarte mulţi ani această problemă. În curând ne vom cumpăra şi o barcă" a declarat alt localnic.

Deşi este o problemă veche, oamenii de pe această strada mai au de aşteptat. Soluţia salvatoare va veni abia la anul, după ce va fi construit campusul social din zonă.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Avem în proiect ca la finalizarea acelui cartier să modernizăm şi căile de acces către el, iar strada Leonida Zamfirescu intră în acest proiect".

Până atunci, gălăţenii de pe această stradă nu le rămâne decât să se roage să nu mai plouă.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Dan Lare

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri