O zi din viaţa unui militar

Data publicării:
militari

Emoţionaţi, dar fericiţi elevii şi-au început ziua de militar cu intonarea imnului şi ridicarea drapelului. Tinerii au primit apoi armamentul din dotare.

După tradiţionala înviorare, elevii de la Liceul Pedagogic din Brăila au trecut prin proba grenadelor. Au aruncat la ţintă şi la distanţă.

După instrucţie, elevii militari au mâncat la cantina unităţii. Apoi, cei zece elevi s-au urcat într-un camion militar şi au pornit spre poligon unde a urmat proba de foc: tragerea.

Mihaela Brazdeş - reporter Digi24 Galaţi: „Deşi au pus pentru prima dată mâinile pe o armă adevărată, elevii brăileni au fost aduşi în poligon unde au învăţat să tragă efectiv cu armele."

Tinerii au fost încântaţi de această probă.

Cristina Mănăilă, elev Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius" Brăila:Cel mai interesant eveniment de pe parcursul acestei zile a fost tragerea în poligon, la care am obţinut 42 de puncte, fiind cel mai mare punctaj."

După această zi, unii dintre elevii se gândesc deja să urmeze o carieră militară, deşi au recunoscut că nu este deloc uşor.

Cosmin Creţu, elev Liceul Pedagogic „D.P. Perpessicius" Brăila: „Mi s-a părut o experienţă extraordinară. Sper să o mai repet. Sper să ajung în armată după terminarea liceului. Pregătirea fizică ar fi cea mai grea, dar cu timpul te obişnuieşti şi poţi să ajungi departe."

col. Gheorghe Soare, comandant Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos" Brăila: „Este o onoare pentru mine să servesc ţara şi cu siguranţă cu acelaşi gând trebuie să vină şi ceilalţi. În rest nu cred că este vreun avantaj. Întotdeauna sunt multe îndatoriri, obligaţii."

Sărbătoarea Armatei Române va continua şi în zilele următoare, iar sâmbătă în Piaţa Independenţei din Brăila va avea loc ceremonia oficială, urmată de o masă oştească cu fasole la cazan. La finalul manifestărilor se va desfăşura retragerea cu torţe.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc, Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri