Ora de religie creează probleme

Data publicării:
turle biserica

Pe 12 noimebrie 2014, Curtea Constituţională a decis ca ora de religie să nu mai fie materie obligatorie în şcoli, ci opţională.

Această hotărâre ar fi trebuit să intre în vigoare chiar din această lună, aspect care bulversează activitatea didactică.

Directorii şcolilor trebuie să găsească repede soluţii pentru copiii care nu vor participa la curs.

Valeriu Partene, preşedinte Sindicatul de Învăţământ Brăila„Se va constitui un orar paralel, dacă va fi nevoie, în care aceşti copii să rămână în incinta şcolii, supravegheaţi, într-un loc bine stabilit de conducerea şcolii."

Acest loc poate fi biblioteca sau unul dintre laboratoarele şcolilor. Totuşi, potrivit Ministrului Educaţiei, conducerea unităţilor de învăţământ poate apela şi la altă soluţie: plasarea orelor de religie la începutul sau la sfârşitul orarului.

Pe lângă acest lucru, o problemă gravă este reprezentată de faptul că există riscul ca profesorii de religie să rămână fără loc de muncă.

La nivelul judeţului Brăila sunt 99 de cadre didactice care predau această materie, dintre care 56 sunt titulari.

Valeriu Partene, preşedinte Sindicatul de Învăţământ Brăila: „Grija noastră mare, ca sindicat, este aceea a menţinerii şi păstrării locului de muncă al salariatului şi, în primul rând, grija sistemului este faţă de cei care au statut de titulari."

Şi profesorii cu dublă specializare au emoţii în ceea ce priveşte păstrarea locului de muncă.

Valeriu Partene, preşedinte Sindicatul de Învăţământ Brăila„Şansa aceasta este şi ea condiţionată de faptul că noi avem foarte multe discipline, cel puţin la Brăila, unde şansa titularizării este extrem de grea pentru că catedrele sunt ocupate."

Până vineri, şase martie, părinţii trebuie să depună cereri la şcoală prin care să opteze sau nu pentru această materie.

Redactor: Mihaela Brazdeş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri