Oraşul munţilor de zăpadă

Data publicării:
munti zapada

Pe doamna Iordache am găsit-o în faţa blocului, cu lopata în mână. Se chinuia să spargă zăpada îngheţată din spatele maşinii. Vorbim despre grămezi uriaşe formate chiar de utilajele de deszăpezire.

Angela Iordache - localnic: "Utilajele au adus-o şi au pus-o în spatele maşinii şi noi nu avem cum ieşi din parcare. Oraşul arată foarte urât, zăpada trebuia dusă la o margine, nu să blocheze maşinile în parcare".

De două ore dă la lopată şi domnul Burghilă. Se confruntă cu aceaşi problemă. Maşina e blocată din cauza munţilor de zăpadă.

Ovidiu Burghilă - localnic: "Cu aceşti munţi de zăpadă oraşul arată urât, urât, foarte urât. Negri, murdari. Gheaţă, foarte multă gheaţă".

Aceeaşi situaţie se întâlneşte la tot pasul, indiferent că vorbim de străzi principale sau lăturalnice.

"Au rămas grămezile astea mari peste tot în intersecţii, în spatele maşinilor. Exact. Şi acum vrem să împrăştiem tot, să fie ok. Să avem loc de parcare" spune un gălăţean.

Necazul unora, bucuria altora. Pentru copii, munţii de zăpadă rămaşi pe străzi reprezintă un loc de joacă ideal.

Până acum, mașinile Salubrității au strâns aproape 20 de mii de metri cubi de zăpadă de pe arterele din Galați. Toată zăpada a fost transportată pe esplanada de la Sala Sporturilor şi la Plaja Dunărea.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri