Parcuri de sute mii de euro, la sat. Ele au fost construite pentru îmbunăţirea condiţiilor mediu

Data publicării:
parc rural1

Comuna Movileni este situată la 80 de kilometri de municipiul Galaţi şi se află printre cele şase localităţi care au primit zeci de mii de euro pentru construirea unui parc.

Conform proiectului, parcul ar fi trebuit să fie o adevărată oază de verdeaţă. În realitate, arată dezolant.

Maricel Tudose, primar Movileni: "Parcul este la început, deci un parc nu se realizează într-un an, doi, în cinci şase ani de zile va arăta cu pomi, cu umbră până cresc copacii".

Recent, parcul a rămas în beznă. Aproape toate echipamentele instalaţiei de iluminat solar au fost furate şi duse la fier vechi.

Maricel Tudose, primar Movileni: "Avem 10 stâlpi fotovoltaici din care ne-au furat şapte acumulatori, au mai rămas trei care funcţionează".

Parcuri de câte o sută de mii de euro au şi sătenii din comunele Piscu şi Barcea. Cât de bucuroşi sunt?

"Asfalt să facă, că uite ne prafuieşte când trec maşinile" a spus un localnic.

"Nu ne-a făcut nici măcar o bancă la poartă, noi stăm pe chetroaie. Am cerut de doi ani să facă cărare. Nu avem canalizare, gaze nu avem" a declarat alt sătean.

Chiar dacă nevoile sătenilor sunt altele, primarii nu mai contenesc să se laude cu parcurile făcute cu bani de la Guvern.

Ştefan Vlad, primar comuna Piscu: "Avem fântâna arteziană, cu spoturi cu lumini, avem sistem de irigat, cişmele, panouri fotovoltaice".

Ce a omis să spună primarul spunem noi! Niciuna dintre cişmelele din parc nu mai funcţionează, fântâna arteziană are program redus din motive de economie, iar locul de joacă a rămas fără leagăne.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri