Paznic la bloc

Data publicării:
paznic la bloc

Până în luna decembrie a anului trecut, locatarii blocurilor A1 şi A2 din Ţiglina 1 nu au avut parte de zile şi nopţi liniştite. Asta din cauza răufăcătorilor care îşi făceau veacul pe cele două scări distrugând imobilele.

„Se adună boschetarii acolo. Fac foc şi începe incendiu. Nu ai curajul să trimiţi o femeie să ducă gunoiul, nu ai curaj să trimiţi o femeie la alimentară că i se întâmplă fel de fel de minuni" spune revoltat un locatar.

„Mai sunt seri în care dorm pe aici pe preşuri. Adună cârpele de pe la toate uşile şi dorm pe ele. Au dat foc, au venit pompierii şi au spart toate geamurile că ne intoxicam cu fum" spune supărat alt locatar.

Pentru a scăpa de această teroare, oamenii au găsit o soluţie care să-i scoată din necaz: au angajat paznic la bloc. Adrian, şi el locatar într-unul dintre imobile face de pază în fiecare noapte pentru a-i îndepărta pe cei certaţi cu legea.

Adrian Carp, paznic: De la ora 21 până la ora cinci dimineaţă, patrulez şi la blocul A1 şi la blocul A2, verific toate nivelele, stau la intrare aici."

Cu un salariu de 900 de lei pe lună, Adrian le este acum de ajutor vecinilor săi, dar şi familiei, mai ales că a fost şi el aproape de o nenorocire din cauza unui incendiu.

Adrian Carp, paznic: „M-am speriat foarte tare şi m-au ajutat pompierii. Am strigat ajutor şi au venit pompierii şi mi-au luat băieţelul din braţe şi mi l-au scos din scara blocului."

Iar locatarii din cele două blocuri dorm acum liniştiţi ştiind că cineva veghează la siguranţa lor.

Plătim, plătim de toate. Dacă ei ne pun să plătim, plătim. Nu avem încotro" spune un locatar.

Costică Codrescu, locatar: „Am mai avut şi acum doi ani, pe timp de iarnă, de la o firmă de securitate. Şi acum de vreo lună de zile, un vecin de la etajul doi care are atestat, face el de pază."

De aceste probleme au auzit şi cei de la Poliţia Locală care s-au autosesizat şi au luat măsuri.

Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: „Am mărit numărul de agenţi din zonă, pe toate cele trei ture, şi pe timp de noapte şi pe timp de zi. În eventualitatea în care vor mai fi asemenea cazuri, trecem de la avertismente scrise la sancţiuni pe legea 61, tulburarea liniştii publice, şi atunci amenzile sunt de la 200 la 1.000 de lei."

Adrian are contract pe o perioadă de trei luni, iar la expirarea acestuia, dacă vecinii vor fi mulţumiţi de munca pe care o face, asociaţia i-l va prelungi.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operatori: Bogdan Cazacu, Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri