Pensionarii, la limita sărăciei. Bătrânii vin zilnic la ghişeele C.A.R. Galaţi pentru a face un împrumut 

Data publicării:
batrani car1

Din cauza pensiilor mici, foarte mulţi bătrâni sunt nevoiţi să se împrumute pentru a supravieţui.

Cei mai mulţi dintre ei fac credite pentru a avea cu ce să-şi plătească facturile şi medicamentele. Casa de Ajutor Reciproc a devenit, practic, a doua casă a vârstnicilor.

"Am un băiat care este bolnav şi trebuie să merg cu el la spital la Bucureşti. Faţă de bancă dobânda este mică, îţi convine", a spus o bătrână.

"Mai mult pentru mâncare, îmbrăcăminte ...acum eu vreau să fac o pomană că am un copil mort şi nu îmi ajunge pensia, am pensie de doar 4,5 milioane" a declarat un alt pensionar.

Unii pensionari care fac împrumuturi, nu mai reuşesc să-şi achite ratele. În această situatie sunt peste 300 de bătrâni.

Ionel Hâncu, preşedinte Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galaţi: "Popririle la membrii noştri nu sunt din rea voinţă. Datorită faptului că cheltuielili sunt foarte mari şi nu întotdeauna reuşesc să-şi achite ratele aşa cum au promis în contract, oamenii sunt nevoiţi să-şi amâne unii ratele."

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Galaţi are peste 50.000 de membri.

De la începutul anului valoarea împrumuturilor acordate a ajuns la 23 milioane de lei, cu 20 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri