Performanţă istorică pentru hocheişti 

Data publicării:
hochei13

Dunărea Galaţi a pornit în sezonul competiţional 2014 - 2015 cu şansa a cincea. Au ştiut însă cum să fructifice eliminarea favoriţilor de la Miercurea Ciuc.

Chiar dacă în semifinală au dat de fosta campioană a României, Corona Braşov, şi au fost conduşi cu 2-0 la general, gălăţenii nu au lăsat garda jos şi au produs surpriza sezonului: calificarea în finală.

Cătălin Geru, jucător CSM Dunărea Galaţi: „Toţi am fost uimiţi şi surpinşi. Nu ne aşteptam şi nimeni nu se gândea că ne vom califica în finală."

Doar de cinci meciuri din şapte a fost nevoie pentru ca Dunărea să câştige trofeul. În ultima partidă cu roş-albaştrii, Dunărea s-a impus cu 3 la 1 şi a produs surpriza sezonului.

Precedentul suces major a fost câștigarea Cupei României în 1988.

Adrian Irimia, jucător CSM Dunărea Galaţi: „Două ore a fost o bucurie, dar nu ştiam ce se întâmplă. Ne bucuram, doar pentru că trebuia să ne bucurăm. Cel puţin eu abia când eram în autocar, în drum spre casă, mi-am dat seama când am luat cupa şi am băut din cupă, atunci mi-am dat seama că suntem campioni."

Cătălin Geru, jucător CSM Dunărea Galaţi: „O performanţă super, mai ales că singurul trofeu câştigat de Dunărea este Cupa României în 88, la care am contribuit şi eu. Greul abia acum începe. Va fi greu să ne menţinem acolo sus. Aţi ridicat ştacheta foarte sus. Am ridicat-o şi am ridicat-o dintr-odată pentru că anul trecut am ocupat locul cinci, anul acesta am ieşit campioni."

Pentru hocheiştii gălăţeni urmează o perioadă de pauză, timp în care nu vor renunţa la activităţile sportive pentru că vor să se menţină în formă.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri