Sari la conținut
News Alert

Pichetări pentru căldură

Nemulţumiţi că CET a decis oprirea furnizării de agent termic şi apă caldă în oraş, pensionarii din Galaţi ameninţă cu proteste în stradă. Liderii Alianţiei Europensionarilor spun că vor merge din cartier în cartier şi vor vorbi cu oamenii pentru a ieşi în stradă, iar în cursul zilei de mâine vor înmâna Primăriei o cerere pentru autorizarea unui protest.

Toader Cristea, liderul Europensionarilor Galaţi: "Mâine înaintez o cerere la Primărie pentru a ne autoriza să facem o pichetare la Prefectură şi una la Apaterm."

Chiar dacă de azi noapte s-a reluat furnizarea căldurii în oraş, oamenii se plâng că abia li s-au dezmorţit caloriferele.

"La vârsta noastră e cam greu să mai suporţi frigul în case. Dacă caloriferul este abia dezmorţit ce căldură poate să fie?" a spus o pensionară.

"Dureros este că nu numai bătrânii, dar sunt oameni bolnavi, care nu se pot ridica din pat şi suferă. Să opreşti la o întreagă scară pentru unul sau doi care nu au plătit. E ruşinos" a spus un pensionar.

"Stau învelită. Nu mai fac nici treabă, nici curăţenie din cauza frigului. Ca să stai în frig aşa şi să fii cu plata la zi" a spus o pensionară.

În plus, pensionarii sunt decişi să acţioneze în instanţă atât Apaterm cât şi CET pentru că au rămas fără căldură în plină iarnă, deşi sunt cu facturile la zi.

Toader Cristea, liderul Europensionarilor Galaţi: "Sunt foarte mulţi nevinovaţi care au plătit la zi şi au rămas fără căldură."

Oficialii municipalităţii, dar şi cei ai Apaterm şi Electrocentrale s-au întâlnit în cursul zilei de ieri pentru a încerca să găsească o soluţie la problema încălzirii oraşului.

În următoarea perioadă se va semna o convenţie de plată între Primărie şi Electrocentrale, aceasta din urmă urmând să primească o sumă importantă de bani.

Doar că banii promişi nu vor ajunge mai mult de o săptămână, dacă gălăţenii nu-şi plătesc facturile.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu