Sari la conținut
News Alert

Plaja Dunărea, concesionată 

Buruieni în loc de nisip, duşuri ruginite şi bazine fără apă. Aşa arată în acest moment singura plajă publică din Galaţi, închisă de Direcţia de Sănătate Publică în toamna anului trecut deorece nu oferea gălăţenilor condiţii minime de igienă.

Pentru ca locul de agrement să fie din nou deschis publicului, Consiliul Local a decis concesionarea prin licitaţie publică pentru o perioadă de 50 de ani.

Marius Stan, primarul municipiului Galţi: "Cel care probabil va veni cu suma cea mai mare investită în timpul cel mai scurt va avea câştig de cauză. Asta este de fapt esenţa proiectului". 

Deşi sunt slabe şanse ca plaja să fie redeschisă vara aceasta, primarul este încrezător că cel care va câştiga licitaţia va face cel puţin o cosmetizare.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Cred că mai există şanse să putem prinde o bucăţică de vară pentru că cel care câştigă procedura se obligă să investească cât mai repede, pentru a putea încasa ceva în sezonul în curs. Ideea a fost să facem, locul permite acest lucru, cel mai mare aqualand din sud-estul Europei, dar din păcate infrastructura şi poziţionarea Galaţiului s-a dovedit a fi neinteresantă". 

Potrivit proiectului de hotărâre, preţul de pornire a licitaţiei reprezintă limita minimă a preţului concesiunii, stabilită la 25.277 de lei pe lună.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Pe aceeași temă