Sari la conținut

Plaja Dunărea, neatrăgătoare pentru investitori

Primul termen de depunere a ofertelor a fost pe 3 august, iar al doilea pe 17 august.

Procedura de concesionare prin licitaţie publică a fost amânată de fiecare dată din cauză că nicio firmă nu s-a arătat interesată să investească la Plaja Dunărea.

Deşi în urmă cu o lună, primarul Marius Stan le promitea gălăţenilor că vor avea ştrand vara aceasta, la ora actuală sunt şanse zero ca locul să poată fi deschis publicului.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Cred că mai există şanse să putem prinde o bucăţică de vară pentru că cel care câştigă procedura se obligă să investească cât mai repede, pentru a putea încasa ceva în sezonul în curs. Ideea a fost să facem, locul permite acest lucru, cel mai mare aqualand din sud-estul Europei, dar din păcate infrastructura şi poziţionarea Galaţiului s-a dovedit a fi neinteresantă".

Plaja Dunărea din Galaţi a fost închisă în toamna anului trecut de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică după ce s-au găsit mai multe neregului printre care starea jalnică în care se află bazinele de înot, lipsa unui sistem de filtrare a apei, cabine insalubre şi WC-uri mizere.

reporter: Cornelia Mazilu
operator: Gelu Mormoloc