Sari la conținut

Ploaie de jucării la patinoar

Aşa a început meciul de hochei de duminică dintre CSM Dunărea Galaţi şi Steaua Rangers Bucureşti. Pentru câteva momente cele două echipe nu am mai fost rivale, ci au luat parte la o adevărată ploaie de jucării de pluş care au fost aruncate pe gheaţă.

Claudiu Stoian, administrator CSM Dunărea Galaţi: „Ideea mi-a venit văzând alte imagini din alte locaţii în care s-au făcut acţiuni caritabile asemănătoare şi ne-am gândit de sărbători la copii. Încercăm şi noi, din puţinul nostru, să facem ceva pentru ei."

Copiii au fost cei mai încântaţi această idee. Cu mic, cu mare au venit cu jucării de acasă pentru a le da celor din centrele de plasament.

„Eu am venit astăzi să fac o faptă bună pentru un copil mai nevoiaş. Să primească şi el un cadou de Crăciun" a spus un copil.

„Îmi place să ajut şi pe alţii. Şi de ce ai venit cu atât de multe şi nu ai venit doar cu un singur ursuleţ? Pentru că consider că pot să ajut mai mulţi copii aşa" a spus o fetiţă.

„Ca să le dau la copiii cei săraci. Crezi că Moşul o să vadă că tu ai făcut o faptă bună şi o să-ţi aducă un cadou mai frumos aşa? Da" a spus o fetiţă de numai trei ani.

Aproape 40 de copii din centre au participat la eveniment, iar înaintea meciului jucătorii de la Dunărea le-au dat pachete cu dulciuri.

Ciprian Groza, director general adjunct DGASPC Galaţi: „E o iniţiativă extraordinar de frumoasă, în parg de sărbători, pentru copiii noştri, până la urmă, cei pentru care soarta a fost puţin mai crudă şi au fost abandonaţi. A sensibilizat şi o mare parte din locuitorii Galaţiului, care au venit şi eu cu daruri pentru micuţi."

Cătălin Geru, jucător CSM Dunărea Galaţi: „Mă bucur şi sperăm şi pe viitor să fie astfel de acţiuni pentru că toţi avem nevoie de câte ceva. Aveau nevoie şi ei de sărbători acolo cât de cât de un mic gest."

Organizatorii cred că iniţiativa a fost una de succes şi se gândesc să facă o tradiţie din a arunca jucării de pluş pe gheaţă, măcar în perioada sărbătorilor de iarnă.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu