Poligon auto, depozit de gunoaie

Data publicării:
poligon1

Iuliana Chitic - reporter Digi24 Galaţi: "Cândva, în acest poligon, aspiranţii la permisul auto învăţau să conducă. Astăzi, pe alei vegetaţia a crescut întratât încât, pe alocuri, buruienile depăşesc înălţimea unui om, asfaltul aproape că nu mai există deloc, iar oamenii străzii au transformat zona în groapă de gunoi".

S-a ajuns în această situaţie după ce vechiul proprietar al poligonului auto din cartierul I.C.Frimu, a vândut terenul unui cetăţean străin care nu s-a mai ocupat de zonă. Ba mai mult, acesta este de negăsit.

Balhi Marin - localnic: "De când a plecat privatizatul, probabil că a avut o afacere, s-a dărâmat aici chioşcul, după care s-a făcut paragină. N-a mai venit nimeni, n-a mai făcut nimeni nimic".

Cei care locuiesc în blocurile din imediata apropiere au ajuns la limita răbdării şi se tem pentru sănătatea copiilor care mai intră să se joace în acel fost poligon.

Pintea Lucica - localnic: "Este un teren de ani de zile părăsit şi nu e îngrijit, aici sunt câini maidanezi, mizerie. Este foarte multă mizerie, pe lângă gard pe acolo e dezastru".

Valentin Boldea - medic de familie: "Există o anumită patologie şi anumite afecţiuni care se cheamă boli ale mizeriei. Putem să ne îmbolnăvim cu hepatită de tip A, hepatita mâinilor murdare cum este cunoscută, tuberculoza este de asemeni o afecţiune a sărăciei şi a mizeriei, dar cele mai frecvente sunt afecţiunile gastro-intestinale datorate contaminării zonei".

În condiţiile în care terenul se află în proprietate privată, singurul responsabil de igienizarea zonei este proprietarul. Dacă nu o face acesta poate fi tras la răspundere, însă poliţia locală nu l-a identificat.

Aurelia Bogatu - purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "În mai multe rânduri poliţia locală s-a deplasat în zonă, din păcate până la momentul acesta nu am găsit proprietarul pentru că în conformitate cu prevederile hotărârii consiliului local 307, proprietarul terenului trebuie să-l împrejmuiască şi să-l igienizeze, în caz contrar acesta este pasibil de amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Dar echipajele poliţiei locale în continuare sunt în teren şi încercăm să-l găsim pe cel care deţine acest loc".

Până când va fi găsit proprietarul, nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru mizeria pe care sunt nevoiţi să o suporte cei care locuiesc în zonă.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri