Sari la conținut

Polistiren şi cuie în pachetul de ţigări

Cumpăraţi ţigări, iar noi vă dăm polistiren şi cuie. Acesta pare să fie motto-ul comercianţilor din Piaţa Basarabiei din Galaţi. Afacerea, destul de profitabilă, ce-i drept, a căzut în urma unei acţiuni organizată de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale.

Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: „Am primit sesizări din teren de la unii gălăţeni care doreau să achiziţioneze ţigări, la un preţ mai mic decât se practică în comerţ, însă la scurt timp au avut surpriza că au achiziţionat doar polistiren şi cuie."

Trei gălăţeni au fost păcăliţi de comercianţi care le-au vândut cartoane de ţigări...fără ţigări.

„Eu îi spun soţului <<desfă-le şi vezi ce este să nu fie polistiren>>. <<Măi fetiţo, nu cumva să-mi dai polistiren şi cuie. Nu că sunt serioasă. Nu sunt ţigan.>> A luat banii şi a plecat" a spus una dintre victime. 

„Aţi vândut ţigări zilele astea în Piaţa din Basarabiei? Da sau nu? Da domnule, am vândut ţigări. Am luat de la moldoveni câte un pachet şi vindeam" a spus un comerciant.

În ajutorul poliţiştilor locali au venit şi cei de la intervenţie pentru a nu apărea evenimente neplăcute pe timpul controlului.

Am intervenit în sprijinul poliţiştilor locali din cadrul serviciului de activităţi comerciale, deoarece persoanele care practică astfel de activităţi ilicite devin recalcitrante, violente în momentul în care sunt demascate" a spus un poliţist local.

Poliţiştii locali au dus la sediu atât părţile vătămate, cât şi comercianţii pentru declaraţii. În urma acestora, vânzătorii şi bunurile găsite asupra lor au fost predate Secţiei 1 de Poliţie, în vederea continuării cercetărilor.

Redactor: Mihaela Brazdeş
www.digi24.ro