Sari la conținut

Poliţistă atacată în misiune

Incidentul s-a produs pe strada Tecuci, acolo unde un grup de tineri, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, făceau grătar pe trotuar. Echipajul de poliţie a încercat să imobilizeze unul dintre petrecătreţi. Atunci, fiul bărbatului a devenit violent şi a pus mâna pe o secure.

Mihaela Oncioiu - poliţist local: În momentul în care eu vorbeam cu mama acestuia, eram cu spatele. Mama acestuia a strigat: nu arunca! În momentul în care m-am întors, poziţia în care m-a prins cu mâna în întoarcere, asta a fost. M-ar fi lovit în spate sau în piept. Norocul meu a fost inelul, care a deviat lama şi nu mi-a tăiat mâna".

Imediat a fost chemat un echipaj SMURD la faţa locului care a preluat femeia rănită şi a transportat-o la spital.

Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean: „Pacienta a venit cu un traumatism al mâinii şi al antebraţului stâng, are nişte fracturi ale oaselor metacarpiene, adică oaselor pumnului, şi din păcate, pentru aceste fracturi pacienta va trebui să fie supusă unei intervenţii chirurgicale, motiv pentru care se află internată în momentul de faţă în secţia Chirurgie Plastică."

După operaţie, femeia va trece printr-o perioadă lungă de recuperare. Medicii avertizează că este posibil să rămână cu sechele pentru tot restul vieţii.

Conducerea Poliţiei Locale atrage atenţia asupra pericolului la care sunt supuşi agenţii. Mai ales că în ultima perioadă, atacurile asupra poliţiştilor s-au înmulţit. Recent, un alt echipaj a fost agresat într-un mijloc de transport în comun.

Mihai Manoliu - şef Poliţia Locală Galaţi: „Ultrajul ar trebui mult mai drastic pedepsit. Luate măsuri exact ca la americani. Dacă nu ai respectat, dacă ai ridicat, Doamne fereşte, mâna, nu mai zic să şi loveşti, sunt măsuri care merg la extrem. Zic eu că la asemenea ocazii trebuie tot la fel, măsuri de extrem. Zic eu, aici ar trebui în primul rând umblat la legislaţie."

Agresorul a fost reţinut ieri. Tot în cursul zilei de ieri a şi fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Femeia, care lucrează la Poliţia Locală de 11 ani, spune că nu îi este teamă să revină la serviciu, pe acelaşi post.

reporter: Adrian Obreja
operator: Gelu Mormoloc