Sari la conținut

Poliţişti acuzaţi de agresiune. Un bărbat susţine că a fost bătut de doi agenţi

Bărbatul povesteşe cum a fost legitimat de agenţii de poliţie în timp ce consuma alcool cu doi prieteni, lângă scara unui bloc.

Apoi a plecat spre casă, moment în care s-a întâlnit pe stradă cu acelaşi echipaj. Spune cum oamenii legii l-au băgat în maşină şi au început să-l bată.

Ionuţ Burlui - victimă: "Mi-au dat pumni pe toată partea dreaptă şi în faţă, până la secţie. Circa un kilometru şi jumătate. La secţia 3 de Poliţie m-au pus în genunchi, ca şi cum voiau să mă execute, cum erau odată execuţiile, şi m-au luat la picioare."

Când a ieşit din secţia de poliţie a mers direct la spital pentru îngrijiri medicale. Prezenta mai multe leziuni la cap şi pe corp.

Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Galaţi: "La prezentare, avea halenă alcoolică şi numeroase contuzii la nivelul extremităţii cefalice, torace, abdomen şi o ruptură post-traumatică a membranei timpanice la nivelul urechii drepte."

Cu certificatul medico-legal în mână, pe care sunt menţionate leziunile, dar fără nicio zi de îngrijiri medicale, bărbatul a depus plângere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean împotriva celor doi agenţi.

Bogdan Cojocaru - purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "Plângerea va fi înaintată la Prachetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, instituţie competentă în soluţionarea cazului."

Totodată, reprezentanţii poliţiei spun că atât reclamantul, cât şi prietenii lui au fost amendaţi cu câte 300 de lei pentru deranjarea liniştii publice.

Cât despre agresiune, aceştia susţin că bărbatul nu a fost bătut de agenţii de poliţie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache