Sari la conținut

Porţi deschise la Poliţie

Cei care au trecut prin faţa Inspectoratului de Poliţie din Galaţi s-au oprit să vadă armele şi aparatura de intervenţie a poliţiştilor aflaţi în misiune.

Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: „Avem poliţişti din cadrul Serviciului arme, exploziv şi substanţe periculoase, poliţiştii din cadrul serviciului criminalistic şi pe fundal se aud şi colegii de la rutieră."

Călin are doar trei ani ştie exact ce o să facă când o să fie poliţist.

„Dacă o să fii poliţist ce o să faci? O să împuşc inamicii" a spus Călin.

Şi cei mai mari au fost inpresionaţi de ce au văzut la Inspectoratul de Poliţie.

„M-au interesat foarte mult cei de la poliţia criminalistică pentru că au foarte multe substanţe şi foarte multe lucruri de făcut" a spus un elev.

„Este destul de impresionantă meseria pe care o fac aceşti poliţişti şi mi-ar plăcea şi mie să fac aşa ceva şi să salvez vieţile oamenilor" a spus un copil.

Cei mai curajoşi dintre ei au pus mâna pe arme şi au probat vestele antiglonţ.

„Nu e chiar aşa de grea cum mă aşteptam să fie. E destul de bine. Poţi să alergi cu ea. Mi-au spus domnii că are cam 15 kg şi mă aşteptam să fie mult mai grea" a spus un participant.

Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: „Poliţiştii gălăţeni caută să iasă astfel în spaţiul public, să fie cât mai aproape de tot ceea ce înseamnă societatea civilă şi să arătăm că aparatura şi tehnica pe care o avem la momentul acesta este în măsură să facă faţă cu brio tuturor tentativelor pe care infractorii le-ar putea avea."

Toate activităţile sunt organizate cu ocazia aniversării a 193 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Marţi, poliţiştii gălăţeni vor organiza un exerciţiu demonstrativ surpriză, iar strada Brăilei va fi închisă pentru această acţiune.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc