Sari la conținut

Poveste de dreapta, desenată cu mâna stângă

„România lucrului bine făcut începe cu tine" este un clip electoral în care Klaus Iohannis îşi prezintă timp de 4 minute programul pentru următorii cinci ani. Pe harta României apar obiectivele noului preşedinte, desenate de mâna stângă a unui caricaturist gălăţean.

Viorel Baciu, caricaturist: "Povestea o primisem pe email şi trebuia să văd în spatele fiecărui cuvânt, câte un desen. Pentru că un desen spune mai mult decât o mie de cuvinte".

Întregul proces a durat două zile. Deşi Klaus Iohannis este recunoscut mai mult pentru seriozitatea sa şi mai puţin pentru umor, Viorel Baciu crede că povestea spusă de el a avut succes.

Viorel Baciu, caricaturist: "Domnule, poporul român are un umor ascuns, chiar dacă ei sunt încruntaţi pe stradă, au probleme, au bănci, au copii. Eu zic că se poate face un concubinaj intelectual intre marketing politic şi o zonă umoristică, pentru că de fapt în campanie trebuie să arăţi o stare, nu o stare negativă, ci una pozitivă".

Cu ocazia învestirii lui Klaus Iohannis în cea mai înaltă funcţie din ţară, Viorel Baciu i-a pregătit un cadou.

Viorel Baciu, caricaturist: "Din capacitatea de înţelepciune umoristică am creat, în semn de respect, această stofă nemţească, care este stofă de preşedinte".

Cadoul va ajunge la Cotroceni în cel mai scurt timp, alături de caricaturile realizate de Viorel Baciu special pentru noul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Bogdan Cazacu