Practică în IT pe bani europeni

Data publicării:
practica

Marian este student în anul trei la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică. De trei săptămâni face practică la o firmă de IT din Galaţi şi este fericit că a fost implicat deja într-un proiect al companiei.

Marian Ionuţ Lungeanu, student Facultatea de Calculatoare: "Firma a dezvoltat un proiect de susţinere a blogerilor şi noi îi ajutăm pe acesti bloggeri să îşi dezvolte site-ul lor. Eu în acest proces mă ocup de optimizarea site-urilor, propriu zis modific site-ul cu dorinţele, dorinţele bloggerilor."

Are posibilitatea să afle secretele domeniului IT datorită unui proiect european accesat de universitatea gălăţeană pe următoarele cinci luni. În plus, el primeşte o subvenţie pentru participarea în proiect în funcţie de câtă practică fac.

Emilia Pecheanu, decan Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică: "Pentru studenţii care au şase săptămâni de practică subvenţia este de 1.800 de lei, pentru cei cu trei săptămâni de practică 900 de lei, iar pentru cei cu două săptămâni 600 de lei."

Printre cei 360 de studenţi care fac practică în această perioadă doar un sfert sunt fete. Nu sunt intimidate de faptul că sunt în minoritate şi dovedesc deseori că pot face faţă.

Mihaela Diana Bolocan, studentă Facultatea de Calculatoare: "Nu mi se pare că ar fi un domeniu mai mult de băieţi decât de fete. Şi ele sunt la fel de capabile să se descurce în acest domeniu. Pentru că suntem puţine fete, da, primim mai multă atenţie să zic aşa."

Principalul obiectiv al proiectului în valoare de 1,8 milioane de lei este ca un sfert dintre participanţi să fie angajaţi la final.

Marius Geru, administrator firmă IT: "Intenţia noastră ca şi firmă este să căutam tinere talente care să rămână în cadrul firmei şi după stagiul de practică. Au o oarecare experienţă de la universitate, dar nu se pliază exact cu ce facem noi şi abilitatea lor să lucreze cu termeni tehnici, să înveţe rapid, eu ştiu să termine la timp taskurile care sunt desemnate, cred că asta e ceea ce urmărim."

Dacă vor fi angajaţi, oferta financiară va porni cu salariul minim pe economie. E cel mai mare proiect de practică atras de instituţia academică până acum. Universitatea "Dunărea de Jos" va continua colaborarea cu cele 15 firme şi după terminarea proiectului.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri