Sari la conținut

Pregătiri pentru iarnă

Iarna aceasta gălăţenii nu au de ce să îşi facă griji din cauza zăpezii. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, totul este pregătit pentru anotimpul rece.

Costel Fotea, administrator public CJ Galaţi: „Avantajul mare pe care îl avem acum că avem acest acord cadru pe trei ani de zile. Avem o firmă, o asociere de firme care a câştigat acest contract. Eu cred că anul trecut şi-au făcut treaba."

Pe lângă acest contract, stocul de materiale de anul trecut nu a fost epuizat, astfel încât acum autorităţile vor mai cheltui mai puţin bani.

Costel Fotea, administrator public CJ Galaţi„La ora actuală avem în depozite aproximativ 1.000 de tone de material antiderapant. Este o economie pentru că iarna trecută s-au folosit 1.700, aproape 2.000 de tone de material antiderapant."

Pentru a nu fi surprinşi de eventualele probleme care ar putea apărea pe parcursul iernii, autorităţile vor mai achiziţiona materiale.

Costel Fotea, administrator public CJ Galaţi: „Urmează să facem încă o aprovizioanre, dar această aprovizionare va fi făcută probabil în luna decembrie pentru că stocurile pe care le avem acum sunt suficiente până în decembrie."

Probleme sunt în ceea ce privesc parazăpezile. Sub 10% din totalul de kilometri care ar trebui acoperiţi, este în acest moment protejat de parazăpezi.

Costel Fotea, administrator public CJ Galaţi: „Anul trecut am avut 3.000 de metri de parazăpezi, iar anul ăsta vom mai adăuga probabil, cel puţin vreo două mii."

Anul trecut, Consiliul Judeţului Galaţi a cheltuit aproape un milion şi jumătate de lei pentru deszăpezire.

redactor: Mihaela Brazdeş
www.digi24.ro

Pe aceeași temă