Prima factură la deszăpezire în Brăila

Data publicării:
deszapezire1

Primăria Brăila a apreciat că valoarea primei facturi pentru deszăpezirea din luna decembrie este una de bun simț, dar nu s-a arătat prea încântată de modul în care au acţionat utilajele pe străzile oraşului. La o primă evaluare, operatorii de salubritate au primit nota 7,5 din partea municipalității.

Aurel Simionescu - primar municipiul Brăila: "Nu mi se pare mult deocamdată. Trebuie, însă, să o corelez cu luna ianuarie. Zăpada a fost pe 29, 30, 31 în decembrie și după aceea trebuie văzut ce s-a dus în ianuarie."

Edilul-șef dă asigurări că firmele care s-au ocupat cu deszăpezire vor fi penalizate pentru modul defectuos în care au acţionat, însă nu poate spune deocamdată care este cuantumul penalităţilor.

Aurel Simionescu - primar municipiul Brăila: "Le-au făcut o analiză vizavi de deszăpezire, cu fotografii şi cu procese verbale încheiate la momentul respectiv pe străzi, deci, nu aşa că vreau eu."

În iarna 2013 - 2014, Primăria Brăila a plătit pentru deszăpezirea oraşului 5.2 milioane de lei, o sumă uriașă dacă ar fi să luăm în calcul modul în care s-a acţionat pe străzi. Fapt recunoscut inclusiv de autorităţile locale, care au penalizat firmele participante la deszăpezire cu 12% din valoarea facturilor. Activitatea de deszăpezire este asigurată, la Brăila, de cei trei operatori de salubritate: RER, "Braicata" şi "Eco".

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri