Primar, dar şi şofer pentru elevi

Data publicării:
primar sofer

El este şoferul de pe microbuzul şcolar din comuna Fârţăneşti. În fiecare zi îşi îndeplineşte sarcinile de conducător auto, iar în restul timpului se ocupă de problemele adminstrative ale localităţiii.

Omul nu pregetă şi spune că îi ajută bucuros pe copii, mai ales că vine iarna şi de multe ori elevii stăteau ore în şir în staţia de tren ca să ajungă la şcoală.

Adrian Filote, primarul comunei Fârţăneşti: „La ora 8 termin cu cei de dimineaţă şi sunt la Primărie, iar de la 12 până la unu şi un pic, unu jumătate mă ocup de copii. Îi duc şi îi aduc."

Microbuzul şcolar a fost repartizat localităţii Fârţăneşti la începutul anului şcolar, însă organigrama nu prevedea şi postul de şofer.

De voie de nevoie, primarul a fost cel care i-a dus pe copii la şcoală şi până acum a parcurs peste 4.500 de km. Profesorii sunt mulţumiţi de faptul că, faţă de anii trecuţi, elevii ajung acum la timp la ore.

Neculina Chirvasă, profesor Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu" Târgu Bujor: „Ori întârziau la şcoală, ori veneau cu o oră-două mai devreme. Şi aceste ore le luau din timpul lor de învăţat."

Părinţii copiilor din Fârţăneşti spun că gestul primarului îi ajută să economisească sume importante de bani, pe care îi cheltuiau pentru navetă.

Era greu în privinţa banilor pentru că trebuia să-i dau 6 lei pe zi, adică 60 de mii în banii vechi. Şi la nevoile noastre era o povară pe capul nostru" spune un localnic.

„Abia ne mai scuteşte că am doi la şcoală la Bujoru. Ne mai scuteşte şi pe noi de bani că e foarte greu cu finanţele" declară alt părinte.

Era mai greu înainte să avem microbuz. În fiecare zi cu maxi-taxi, mai greu. Şi iarna e şi mai greu. Atunci cu zăpada, mai ales dacă este la tren este mult mai mult de mers" spune un copil.

Posturile au fost deblocate, iar primarul va organiza luna viitoare concurs şi speră să angajeze şofer pe microbuzul şcolar din comuna Fârţăneşti.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri