Sari la conținut

Primăria, datoare până în 2025

Cu banii obţinuţi din împrumut municipalitatea vrea să ducă la bun sfârşit sau să înceapă o serie de obiective pentru oraş. Este vorba reabilitarea străzii Traian şi a unor artere din Valea Oraşului şi modernizarea Orăşelului Copiilor.

De asemenea, din acest împrumut se vor mai realiza şi alte proiecte.

Aurel Vlaicu, city managerul Primăriei Galaţi: "Discutăm de cele două locuinţe sociale care ajung însumate la aproximativ 70 milioane de lei. Discutăm de sediul Primăriei care ajunge la 40 milioane de lei".

Împrumutul trebuie să fie rambursat în 10 ani, după o perioadă de graţie de doi ani, în rate semestriale egale. Aşadar, municipalitatea va fi datoare până în anul 2025.

Aurel Vlaicu, city managerul Primăriei Galaţi: "Se calculează vizavi de veniturile proprii ale instituţiei. Noi vom avea vârful în 2018 de 20% din veniturile Primăriei şi până în 2025 scade treptat până la 7,25 gradul de îndatorare".

Nu este singurul credit pe care Primăria din Galaţi trebuie să îl achite. La finele anului trecut, primarul Marius Stan a semnat un contract de credit cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru o finanţare rambursabilă de o sută de milioane de lei.

De asemenea, municipalitatea va împrumuta 34 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiţii pentru a rezolva problema căldurii şi a apei calde în oraş.

Redactori: C. Mazilu, I.Negru

Pe aceeași temă

Cum scapi din Biroul de Credit

Românii care au intrat pe lista rău platnicilor pot cere ştergerea acestor informaţii, dar doar cu un motiv întemeiat...