Primarul din Buzău nu demisionează

Data publicării:
primar buzau-1

Trimis în judecată în iulie 2013, Constantin Boşcodeală a fost găsit vinovat de magistraţii Judecătoriei Braşov.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galați: "Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Asta după ce procurorii DNA l-au acuzat de faptul că ar fi alocat ilegal, de la bugetul local, peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău".

Angajaţii clubului au numai cuvinte de laudă la adresa primarului, despre care spun că i-a sprijinit financiar permanent.

Ion Viorel, antrenor echipei Gloria Buzău: "Nu numai că a alocat în aceea perioadă suma pentru care noi am beneficiat și am putut să promovăm în devizia A dar dacă nu se promova în anul ăla, vă spun sincer că acest stadion era derămat".

Pe lângă finanţarea acordată echipei de fotbal Gloria Buzău, primarul din oraş a fost acuzat că a permis folosirea gratuită a bazei sportive şi a stadionului, iar astfel, ar fi prejudiciat bugetul local cu peste trei milioane de lei.

"Bani ar trebui pentru altele sănătate, copii, grădinițe, scoli, dar nu pentru sport" spune un localnic.

"Și infrastructură, măcar de le-ar lua pe rând s-ar fi rezolvat ceva în acești 14 ani cred că sunt de când este primar. Dacă s-ar fi luat pe rând din ele, nu toate odată, s-ar fi făcut ceva pentru oraș, este păcat" declară alt buzoian.

Anul trecut, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată într-un alt dosar.

Edilul e acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, iar prejudiciul este de peste 24 de milioane de lei.

reporter: Georgiana Ciurea

operator: Bogdan Vlădoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri