Sari la conținut

Primul târg educaţional internaţional

Târgul internaţional World Education se află la a cincea ediţie, dar este pentru prima dată la Galaţi.

Pentru că elevii de aici s-au remarcat prin rezultate bune la olimpiade şi concursuri şcolare, organizatorii târgului au decis ca în acest an să vină şi în regiunea noastră.

Universităţi din Marea Britanie, SUA, Danemarca şi Olanda şi-au prezentat ofertele.

Jonathan Williams, Universitate UK: "Au fost foarte interesaţi de programele de arhitectură, de relaţii internaţionale, cursuri de design şi programele de bussines şi management. Am avut o zi fantastică, ne-am bucurat de un real interes".

Goran Yordanov, Universitate Elveţia: "Oferim diplome de licenţă şi master în domeniul managmentului hotelier şi turism, în Elveţia".

Condiţiile de eligibilitate sunt multiple.

Ana Maria Papp, organizator: "În primul rând trebuie o medie mare în anii de liceu, o scrisoare de recomandare, o scrisoare de motivaţie şi un certificat de competenţă lingvistică".

Pentru tineri, studiul în străinătate reprezintă, din punctul lor de vedere, o şansă de a se angaja mai uşor după terminarea studiilor.

"Pentru că în primul rând oportunităţile sunt mai multe. Cel puţin în actorie. Vreau să mă fac actor în străinătate, dar în seriale şi film, nu pe scenă. În Anglia" a spus un tânăr.

"Aş dori să studiez arhitectura în SUA, dar şi în Anglia şi vreau arhitectură pentru că mă atrage, îmi place să desenez, m-a atras de când eram mică şi asta vreau să fac" a declarat o tânără.

Peste 700 de tineri din Galaţi s-au arătat interesaţi să-şi continue studiile în străinătate. Marea Britanie rămâne prima în topul preferinţelor.

Conform statisticilor, peste 95% dintre românii care studiază în Regat beneficiază de împrumuturi, iar pentru acest an, se preconizează că finanţarea va ajunge la 12 milioane de lire sterline.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache