Proba de limbă străină la bacalaureat

Data publicării:
bac toamna3

Deşi subiectele la probele orale nu au fost grele, exprimarea într-o limbă străină le-a dat bătăi de cap candidaţilor. Cu toate acestea, tinerii sunt optimişti şi speră să obţină un calificativ bun.

"Înţeleg engleza, îmi place engleza, dar proba asta m-a derutat. Două cuvinte m-au derutat de tot. Outfit and delay, nu ştiam exact, dar bineînţeles, prin expresia profesorilor am înţeles ce înseamnă. Outfit, îmbrăcăminte şi delay să greşeşti. Nu, să întârzii, pardon" a spus unul dintre candidaţi.

Deşi nu vorbesc bine o limbă străină, tinerii se gândesc să plece în afara ţării unde, spun ei, nu le trebuie diplomă de bacalaureat.

"În Anglia se duc majoritatea elevilor care ştiu engleză. Se duc, dau unul din teste: IELTS sau Cambridge şi rămân acolo. Aşteaptă un an sau fac un an în plus de colegiu şi după aceia se duc la facultate, fără bac. Am înţeles că se poate şi fără bac" a declarat alt absolvent.

Mioara Enache- inspector şcolar general ISJ Galaţi: "În această sesiune, a doua a examenului de bacalaureat, la probele de competenţe s-au înscris 392 de candidaţi".

Examenul de bacalaureat continuă, mâine cu proba de evaluare a competenţelor digitale, iar de luni încep probele scrise.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Gelu Mormoloc, Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri