Sari la conținut

Problemele deszăpezirii

Încă din prima zi de după ninsoare, când utilajele au intervenit pe străzile oraşului au apărut primele probleme. Din cele aproape 100 de utilaje puse la dispoziţie pentru deszăpezire, doar 77 au ieşit pe traseu pe 29 decembrie 2014.

Multe dintre acestea sunt foarte vechi, mai ales sărăriţele, şi nu mai pot face faţă aşa cum trebuie unor astfel de condiţii.

Ionuţ Pucheanu, director Ecosal Galaţi: „Este inerent atâta timp cât se trage de ele pe o vreme nu tocmai prietenoasă, să apară şi defecţiuni. Drept pentru care, trebuiesc retrase, duse înapoi în service-ul propriu."

Gălăţenii sunt foarte nemulţumiţi de cum s-a acţionat în oraş, iar autorităţile le dau dreptate.

Ionuţ Pucheanu, director Ecosal Galaţi: „Cred că utilajele noastre ar fi putut să îşi facă mult mai bine treaba acolo unde au fost dislocate. Ajungem, din păcate la factorul uman, cel care se ocupă efectiv de fiecare utilaj în parte."

Mulţi dintre conducătorii auto care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire nu au acţionat cum trebuiau, iar raportările din teren au fost cu mult diferite faţă de situaţia reală. Pentru aceste lucruri se vor aplica sancţiuni.

Ionuţ Pucheanu, director Ecosal Galaţi: „De la sancţionarea cu un procent anume din salariu, până la desfacerea contractului de muncă. Îi am notaţi pe fiecare dintre ei. Aştept să se termine această situaţie."

Iar în ceea ce priveşte deszăpezirea trotuarelor, lipsa de personal stradal dă peste cap activitatea societăţii. Până în acest moment doar trotuarele de pe strada Brăilei au fost curăţate, dar nu în proporţie de 100%.

Ionuţ Pucheanu, director Ecosal Galaţi: „Dacă în mod obişnuit aveam 120, 125, chiar 130 de oameni la partea de stradal, în toată această perioadă dacă am avut 80 de oameni zilnic, am fost fericiţi."

Potrivit reprezentanţilor Ecosal, până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi curăţate toate trotuarele aferente străzilor principale. Din păcate, nu se ştie când vor fi degajate de zăpadă şi trotuarele din cartiere.

Redactor: Mihaela Brazdeş
Editor web: Dana Costache