Profesori acuzaţi de violenţă

Data publicării:
eleva agresata

Fata are 13 ani şi suferă de un retard mintal minor. Ea este elevă la şcoala specială „Emil Gârleanu", una dintre unităţile de învăţământ specializate din oraş.

Într-una din zilele trecute, după finalul programului, fata i-a povestit mamei că a fost agresată de profesori la şcoală. Speriată, femeia a mers imediat la directorul unităţii să ceară explicaţii.

Mioara Raţă - mama elevei: "Fata când a ajuns acasă mi-a spus că a fost bătută de doamna pedagog, de doamna profesoară adjunct. I-au fost spuse vorbe grele, că dacă nu-i place şcoala să se ducă la prostituţie pe centură, să nu mai vină la şcoală".

Directorul adjunct, care este una dintre profesoarele incriminate, neagă acuzaţiile elevei.

Mihaela Grecu - director adjunct „Emil Gârleanu": "Stătea doar în oglindă şi îşi aranja părul. Şi doamna are o planificare pe care trebuie să o respecte. Lucrează pe plan de intervenţie personalizat şi trebuia să-şi facă planul pe ziua respectivă. Domnişoara a refuzat efectiv să lucreze. A spus că a lovit-o, că a tras-o de păr, lucru total neadevărat".

Ba mai mult, şi profesoara bănuită de agresiune vine cu o serie de acuzaţii la adresa elevei. Ea susţine că a fost martoră la un episod când fata de 13 ani s-a apropiat mai mult decât trebuie faţă de un profesor.

Aurora Mitrea - profesor psihopedagog: "De cele mai multe ori manifestă un comportament lasciv faţă de persoanele de sex opus. Şi faţă de cadrele didactice. S-a deschis uşa, a intrat fetiţa, dar nu ca şi cum a intrat de bună voie. Mai mult împinsă spre cabinet şi cu o atitudine corporală deficitară".

Profesorul respectiv infirmă spusele colegii sale şi susţine că eleva s-a întors la el în cabinet plângând.

Ionel Tăbăcaru - profesor educator: "Tot ce ştiu este că am condus-o la cabinetul logopedic şi am plecat spre clasa mea. Tot ce pot să vă spun e că fata a venit plângând de acolo. Nu a avut niciodată probleme faţă de mine şi nici faţă de colegul de dimineaţă".

Inspectoratul şcolar judeţean a demarat o anchetă în acest caz.

Diamanta Bulai - inspector şcolar gen. adj. ISJ Galaţi: "Trebuie să vedem ce s-a întâmplat în viaţa ei şi care sunt întâmplările care au dus la apariţia acestei sutuaţii, presupusa agresiune".

Până când ancheta inspectorilor va ajunge la final, eleva de 13 ani va continua să meargă la aceeaşi şcoală. Mama ei susţine că nici nu o poate muta la o altă unitate şcolară din cauza distanţei faţă de casă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri