Profesorii au susţinut examenul de titularizare. 776 de dascăli se luptă pe 151 de posturi libere

Data publicării:
titularizare

Candidaţii au avut acces în sălile de examen între orele 8 şi 9, însă celor care au întârziat nu li s-a mai dat voie să intre la concurs.

"17 minute am întârziat. Dar nu am ştiut că ora 9 e limita. Nu am ştiut. Nici nu am apucat să mă uit pe internet" a spus un candidat.

Deşi au avut la dispoziţie 4 ore pentru a rezolva subiectele, unii candidaţii au ieşit, după numai o oră. Profesorii au avut posibilitatea să se retragă din examen şi să participe la repartizare cu nota din anul precedent.

"M-am demoralizat şi cred că acum a fost un blocaj şi am zis că mai bine renunţ pentru nota de anul trecut, decât să risc să nu fac nici de un 5" a spus alt profesor.

În judeţul Galaţi sunt 151 de posturi titularizabile. Cele mai multe sunt pentru învăţători, 42, iar cea mai mare concurenţă a fost la limba şi literatura română, unde sunt doar două catedre libere.

Dascălii spun că subiectele au fost dificile.

"Aş spune că a fost puţin mai greu faţă de cel de anul trecut. Am scris 11 pagini, acum nu ştiu ce notă voi lua" a declarat un candidat.

Dintre cei 776 de profesori înscrişi la titularizare, 67 de candidaţi au absentat, 68 s-au retras în timpul examenului, iar un dascăl a fost eliminat după ce a fost prins cu aparatură de emisie-recepţie.

Diamanta Bulai - inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: "Nu va fi profesoară pentru că nu va avea dreptul să predea în învăţământ deoarece a fost prinsă cu aparatură de emisie-recepţie asupra ei".

Rezultatele vor fi afişate pe 25 iulie, iar contestaţiile se depun până pe 26 iulie, inclusiv. Rezultatele finale vor fi publicate pe 30 iulie, urmând apoi repartizarea candidaţilor, care va avea loc în două etape: pe 31 iulie şi 1 august.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri