Sari la conținut

Punct final la Bacalaureat. Elevii au dat astăzi proba la alegere a examenului maturităţii

Mult mai relaxaţi decât la celelalte probe, absolvenţii de liceu au trecut astăzi prin ultimele emoţii ale bacalaureatului. Unii au ieşit chiar după o oră şi jumătate, optimişti în privinţa rezultatelor.

" Subiectele au fost accesibile. Cred că toată lumea a putut să le rezolve chiar într-o oră şi jumate, două ore" a spus un tânăr.

Tinerii care şi-au verificat cunoştinţele la informatică sau la fizică au ieşit din sălile de examen mai îngrijoraţi.

"Trebuia să mă pregătesc mai mult. Am dat la informatică, cred că am făcut cam de un şase, şapte" a declarat o altă tânără.

Deşi mai au un hop cu admiterea la facultate, tinerii vor să ajungă cât mai repede la mare să se distreze.

"Sperăm să mergem la mare, cât mai curând. Altfel e marea după ce ai dat bacul!" a spus entuziasmat un tânăr.

La ultima probă a bacalaureatului s-au înscris 3.645 de candidaţi, dintre care 195 au absentat.

Un elev de la centrul de examen constituit la Liceul Tehnologic de Marină nu a reuşit să ajungă la timp deoarece înainte de probă i s-a făcut rău. Însă, totul s-a rezolvat după ce a adus adeverinţă de la medic.

Mioara Enache - inspector şcolar general ISJ Galaţi: "Pentru acesta, conform metodologiei am transmis o adresă către comisia naţională. Am solicitat subiectul de rezervă. Subiectul de rezervă, probabil că la această oră s-a transmis şi elevul a avut dreptul să susţină proba."

Pe 7 iulie absolvenţii claselor a 12-a vor afla notele şi tot în aceeaşi zi, până la ora 16, cei nemulţumiţi vor putea depune contestaţiile.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache