Puţine despăgubiri după cutremur

Data publicării:
oameni strad iarna

Dumitru Marica este pensionar şi locuişte la casă, pe o stradă importantă din Galaţi. Imobilul a fost reabilitat complet în anul 2008, iar după cutremurul din toamnă, pereţii casei s-au crăpat în mai multe locuri.

A sesizat imediat firma de asigurări, a fost întocmit dosarul de daune, dar până acum nu a primit niciun leu.

Dumitru Marica - păgubit: "Tot mă foiesc la PAD la firma de asigurări şi aşa mai departe. Chiar astăzi am sunat şi nimic, nu s-a rezolvat nimic. Dosaru, spune că nu a ajuns la PAD. Spune că e o fată mai tânără acolo şi nu a ştiut unde să-l caute. Şi aşa mai departe. El e trimis din data de 13 ianuarie la PAD".

Omul sună zilnic atât la firma de asigurări cât şi la Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor şi mereu primeşte doar promisiuni. În situaţia lui sunt alte câteva sute de oameni din Galaţi, Brăila şi Vrancea.

Nela Dinu - broker de asigurări: "Ţinem o evidenţă cu cei care fost despăgubiţi. Ceea ce ştim de la ei este că au primit deja o parte din bani de la PAD, dar nu aş putea să vă spun care este numărul dosarelor. Mare parte din clienţii noştri au suferit daune de la cutremur. Pe parte de poliţe facultative au fost şi până acum, dar nu atât de multe".

840 de dosare de daună au fost întocmite în Galaţi, Brăila şi Vrancea. Dintre acestea, doar 200 au fost finalizate, adică s-au acordat despăgubiri.

Iar valoarea lor se ridică la 200 de mii de lei. Restul au fost refuzate din diferite motive: construcţiile asigurate nu erau locuite sau se aflau într-o stare avansată de degradare.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri